Onderzoek cliënt

Bij verzuim door lichamelijke klachten is het van belang de problematiek helder in beeld te brengen. Impuls maakt hierbij gebruik van verschillende onderzoeksmethodes. Deze zijn gericht op de belastbaarheid, werkwijze van de cliënt en op de werksituatie. We stellen een plan op gebaseerd op de inventarisatie. De uitvoering van de interventies moet leiden tot stimuleren van het herstel en tot stand brengen van duurzame re-integratie.

De verschillende onderzoeken zijn:

Klachtengericht onderzoek

Een klachtengericht onderzoek wordt ingezet om de aard van de klachten, de oorzaken en de mogelijke invloed van de werkzaamheden hierop in kaart te brengen. Bovendien wordt onderzocht in hoeverre betrokkene inzicht heeft in de oorzaak van de klachten en de rol die het eigen gedrag hierin speelt. Als alle aspecten in beeld zijn gebracht wordt een plan van aanpak opgesteld. De uitvoering van het plan moet leiden tot stimuleren van het herstel en een duurzame re-integratie.

Werkplekonderzoek

Preventie van lichamelijke problemen als rug-, nek- of schouderklachten begint met het optimaal inrichten van de werkplek. Ergonomisch onderzoek vormt dan ook de basis voor onze preventieve activiteiten. Tijdens een werkplekonderzoek wordt geanalyseerd of de werkplek dusdanig is ingericht dat de werknemer minimaal gezondheidsrisico loopt. De adviezen zullen moeten leiden tot een concrete verbetering van de werksituatie.